Tack till alla som röstade på S i valet!

Ett stort tack till alla valarbetare och till alla som la sin röst på Socialdemokraterna i valet!

Socialdemokraterna i Knivsta gjorde ett väldigt bra resultat både i riksdagsvalet och i regionvalet. I riksdagsvalet gick vi fram med 4,2% och blev största parti i Knivsta med 25% av rösterna. I regionvalet ökade vi med 3,7% , vilket innebar att vi fick 25,8 % av rösterna och även där blev det parti som flest Knivstabor röstade på i regionvalet.

I kommunvalet gick det sämre. Vi minskade 1,5%, men vi är fortfarande näst största parti och vi fick behålla våra 5 mandat. Den viktigaste frågan i kommunvalet visade sig vara utbyggnadstakten. Det lokala partiet Knivsta.nu gick fram med nästan 12% och ökade från 5 till 9 mandat. Valresultatet innebär ett maktskifte i kommunen. Ett nytt styre har formats bestående av Knivsta.Nu, KD och SD. Den kommande mandatperioden kommer vi att sitta i opposition tillsammans med V, C, L, M och MP.

facebook Twitter Email