Vårt parti

Vi är 80 000 partimedlemmar – i alla Sveriges kommuner – som brinner för rättvisa. Tillsammans är vi engagerade i Socialdemokraterna.

I den lokala S-föreningen i bostadsområdet, som ledamot i en kommunal nämnd, i riksdagsarbetet, inom olika fackliga S-föreningar och i internationella projekt med våra systerpartier i andra länder. Vi vet att vårt engagemang gör skillnad. 

Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan har byggt. Den socialdemokratiska politiken har alltid gått ut på att skapa en bättre framtid för alla.

Kongressen

Kongressen är Socialdemokraternas högsta beslutande organ. Den består av 350 ombud som väljs av medlemmarna. På kongressen bestäms de riktlinjer som Socialdemokraterna i kommun, landsting och riksdag sedan utvecklar förslag ifrån. Mellan kongresserna är det partistyrelsen (som väljs på kongressen) som beslutar i de viktigaste frågorna. Nästa kongress är 2025. Nedan kan du ta läsa om kongressen 2021.

Socialdemokraternas Partikongress 2021

Vi ska bygga landet starkt och hållbart. Vi ska bygga landet med kunskap. Vi ska bygga landet tryggt och sammanhållet. Vi ska samarbeta för en säker och demokratisk värld. Arbetarrörelsen tvekar aldrig inför stora samhällsutmaningar. Vi bygger landet

I november hade Socialdemokraterna partikongress i Göteborg. På kongressen beslutade vi om det politiska programmet. På kongressen 2021 valde vi även en ny partiordförande, Magdalena Andersson.

Tobias Baudin valdes till ny partisekreterare.

Läs mer och ta del av alla kongressbeslut här: Kongress | Socialdemokraterna

facebook Twitter Email